top of page

Basketbol Sporunun Çoçuk Gelişimine Etkisi

Basketbol çocukların fiziksel gelişimlerini sağlamada spor yapmalarının önemi büyüktür. Ancak her ortamda ve düzensiz olarak yapılan spor faaliyetleri, gelişimleri bakımından etkili olmayacak, hatta zarar verici içerikler oluşmasına dahi sebep olabilecektir.


Çocuk gelişiminde etkili olan spor dallarından bir tanesi de basketboldur. Battalgazi ilçesinde faaliyet gösteren Malatya Sportif Basketbol kulübüne bağlı olan Spor okulunda, her yaş çocuk grubuna uygun olan basketbol kursu veriliyor. Bu merkezde çeşitli spor dallarına yönelik eğitimler verildiği gibi basketbol sporunun 5 faydası hakkında da açıklamalar yapılıyor. Çocuklara yaz tatilini spor alanında eğitim alarak geçirmelerini sağlatan bu hizmetler, sağlıklı ve sportif birey olarak yetişmelerine de katkı sağlıyor.




Boyun Uzamasını Sağlar


Basketbol sporu fiziki güce bağlı olan bir spordur. Çocukların vücut kitle analizleri bu sporda önemli yer tutar. Özellikle minikler grubunda olan çocuklar bu spora devam etmeleri halinde fiziksel gelişimlerini tam olarak sağladıkları gibi boyları da kısa süre içinde uzuyor. Kurs ortamında ve kursa devam eden kursiyerlerin kurslarda belirli periyotlarda kilo ve boy ölçümleri yapılıyor.



Dengeli Beslenme Sağlar


Çocukların beslenmesinde de özel bir yeri bulunan basketbol sporu, dengeli beslenmeye önem veren bir spor dalıdır. Gün içinde almaları gereken besin öğeleri ve listesi çocukların fizik durumlarına uygun olarak belirleniyor ve sportif görünüm ve güç sağlanıyor.




Kilo Vermeyi Sağlar


Basketbol sporunun bir diğer olumlu yönünü abur cubur ağırlıklı beslenerek kilo sorunu yaşayan çocukların kilo vermesini sağlaması oluşturuyor. Basketbolda vücuttaki yağ eritilirken, kemik ve iskelet sistemi besleniyor. Bir saat süre ile basketbol oynayan bir birey 750 gr kalori yakıyor.







Kendine Güvenmeyi Sağlar


Çocuklar için basketbolun en önemli yönünü güven duygusunun artması oluşturuyor. Kendi beceri ve yeteneklerini başkalarına ıspat etmesi çocuğa özgüven kazandırıyor. Kendi yaşından bireylerde aynı ortamda yapacağı faaliyet ve etkinlikler sonucu başarısını kanıtlama fırsatı yakalıyor.




Kalp Sağlığına Yarar Sağlar


Basketbol sporunu düzenli olarak yapan herkes kalp sağlığı bakımından yarar sağlıyor. Sağlıklı nefes alıp verme ile vücut oksijen bakımından depolanıyor ve bu durum kan dolaşımını olumlu olarak etkiliyor.

42 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page